BEACONS


IN-STORE MARKETING

Als verkoper komt u graag in contact met de bezoekers van uw winkel. De bezoeker heeft hier echter niet altijd trek in. De kans om bepaalde producten onder de aandacht te brengen die de bezoeker over het hoofd heeft gezien wordt dan wel erg lastig.

Een Beacon is niets minder dan een nauwkeurige locatie- en afstandsbepaling tussen twee apparaten, waaronder bijvoorbeeld uw smartphone. Stel u heeft een winterjas die er echt uit moet. Het seizoen is bijna afgelopen en het zou een verliespost zijn als u deze winterjas niet verkoopt. Doordat wij een aantal Beacons op strategische plekken in uw winkel hebben geplaatst kan het systeem herkennen waar een bezoeker zich bevindt. Deze weet dus ook wanneer hij zich in de buurt van het winterjassenrek begeeft. Op het moment dat dit het geval is ontvangt de bezoeker op zijn smartphone de aanbieding dat die specifieke winterjas met 50% korting weg mag. De bezoekers ontvangt als het ware een push notificatie van de aanbiedingen die u zelf heeft ingesteld en pas getoond worden als hij zich op een bepaalde positie begeeft waar dit van toepassing is.

Een andere interessante manier om Beacons in te zetten is om klanten u winkel in te lokken. Normaliter is dit de taak van uw etalage maar wat als de klant net een andere kant opkijkt. Een gemiste kans. Door gebruik van te maken van Beacons kan een potentiële bezoeker al een melding van een aanbieding/korting actie op zijn smartphone krijgen wanneer hij/zij 50 meter van uw winkel vandaan is.

Beacons kunnen op allerlei manieren manieren ingezet worden. Ook voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Stel dat het op een zaterdag erg druk is in de Intratuin. U bent naar een specifiek product op zoek maar kunt geen medewerker vinden en zou normaliter na een half uur zoeken de winkel verlaten. Door het invoeren van de Beacon kunt u gebruiken maken van de app. In deze app kunt u het product kiezen of intypen waarnaar u op zoek bent. Vervolgens zal de app u leiden naar de plek van het product. Klanten zijn niet meer afhankelijk van medewerkers en zullen eerder overgaan tot een order.

Back to Top
error: Copyright Future Formats